Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(931 niezalogowanych)
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Będzie jak w innych krajach tam gdzie będą Polacy będą " polskie " systemy pracy. Miałem okazje zaobserwować coś takiego w Holandii w jednym zakładzie prawie sami Polacy i kilkunastu Holerdrów głównie kadra. Polacy zap.... na akord, jakieś kosmiczne normy a Holendrzy na godzinke lajtowo za te same pieniądze może nawet lepsze. Tutaj będzie podobnie już się wycwaniły Norki a Polaków coraz więcej chce do Norwegii bo usłyszeli że tam kasa. Nie dajcie się zeszmacić za pare koronek. Pozdro all .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(wojciech18)
Wiking
Fellesforbundet. Zwracam uwagę na to, że Norwegów też oszukują ich ziomki. Ja wygrałem sprawe z Pracodawcą - dlaczego? Mialem wszystko na umowie o prace; diety, przeloty(!), jazdy robocze prywatnym samochodem. Norwegia to nie Holandia czy Niemcy.!!!! Na litośc boską jak ktoś tabaka to takiego wykożystują nieliczni. Szczecinska firma wysyłająca Was może ponieśc ogromne konsekwencje na ul. Kaszubskiej w SZCZECINIE. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
ta firma miala problemy z podatkami pare lat temu.134korony praktycznie maja wszystkie firmy pracujace w westconie oczywiscie te polskie..w koncu sie wzieli za nie!!!!prezesow powinni tu przyslac do zbijania palet....ha ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
hunter2525 napisał:
Będzie jak w innych krajach tam gdzie będą Polacy będą " polskie " systemy pracy. Miałem okazje zaobserwować coś takiego w Holandii w jednym zakładzie prawie sami Polacy i kilkunastu Holerdrów głównie kadra. Polacy zap.... na akord, jakieś kosmiczne normy a Holendrzy na godzinke lajtowo za te same pieniądze może nawet lepsze. Tutaj będzie podobnie już się wycwaniły Norki a Polaków coraz więcej chce do Norwegii bo usłyszeli że tam kasa. Nie dajcie się zeszmacić za pare koronek. Pozdro all .

Dokładnie tak jak mówisz rozmawiałam z panem który ma 100 kor w budowlance i jest zadowolony jak sie godzą tak mają w sumie co się dziwić i tak ma 10x więcej niż w PL
katastrofa totalna

jeszcze trochę i wszyscy bedą za tyle robić bo norwedzy bedą traktować ich tak samo jak polski pracodawca minimum jak nie to na twoje miejsce jest 100 chętnych albo 119 jak w pewnym norweskim artykule
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
jaj haj
(che)
Nowicjusz
Ogladalem ten program w TV,nie chce sie wypowiadac na ten temat,na pewno jest duzo prawdy w tym wszystkim po obydwu stronach,zreszta poczytajcie sami w tym linku:
www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.7810684
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
jaj haj
(che)
Nowicjusz
I jeszcze jedno chcialem dopowiedziec,norweskie zwiazki zawodowe Fellesforbundet dzialajace na terenie stoczni Westcon,niewiele roznia sie od polskich skorumpowanych Solidarnosciowych,takie jest moje spostrzezenie sluchajac wypowiedzi Bossa zwiazkowego w tym reportazu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
dostaja 100nok/h czy 140 i sa zadowoleni barany,bo ich przywioza,zamkna w klitkach jak swinie w boksach ,koryto pod nos ,i zapierd.....,0 kosztow wlasnych,gdyby musieli za wszystko placic z tych 100nok "spiewaliby"zupelnie inaczej,cholota i tyle.a jak ktos sie upomni o to co sie nalezy to zly ,robic mu sie nie chce, rzygac sie chce czytajac takie bzdury.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok